Een onvergetelijke museum rondleiding

HOLLANDS KROON – In het kader van de Wereld Alzheimer Maand organiseert het Netwerk Dementie Vriendelijke Gemeente Hollands Kroon samen met de gezamenlijke musea in Hollands Kroon in oktober een gratis Onvergetelijke Museum Rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

De musea die mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen bezoeken zijn: Museum Oud-Anna Paulowna, Museum Jan Lont, Grootmoederstijd- en Motorenmuseum Niedorp, Museum de Turfschuur en Museum Spaansen.

Kijken naar kunst biedt de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen zonder terug te hoeven vallen op het kortetermijngeheugen. Bovendien stimuleert kijken naar kunst de hersenen door middel van cognitieve oefening.

Naast positieve effecten voor diegende die aan dementie lijdt, kan het programma ook positieve effecten bieden voor de mantelzorger en een betere relatie tussen dementerende en mantelzorger tot stand brengen. 

Bovendien bieden de musea een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. Tijdens het programma ligt de focus op het positieve, creatieve en inspirerende. Niet op de ziekte.

Als u te maken heeft met dementie en gratis een van de musea wilt bezoeken, dient u te reserveren. Dat kan door te mailen of te bellen naar het museum van uw voorkeur.

Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):