Een beetje zuiden in het noordwesten

SCHAGEN – In het zuiden staan de kroegen deze dagen stampvol voor de carnaval. Bij ons gaat het er iets minder heftig aan toe. Toch brachten de carnavalsverenigingen zaterdag wat extra sfeer naar de binnenstad van Schagen. 

Verschillende carnavalsvereniging waren met hun praalwagens naar het centrum van Schagen gereden om mee te rijden in een optocht door de stad. De wagens kwamen uit Knorrenburg (Sint Maarten), Kluivenburg (Waarland), Bessenburgt (Warmenhuizen), Pontcivielen (Burgerbrug) en Muggenburg (Schagen).

Met een hoop feestmuziek op de speakers werden de veren van de wagen nog maar een keer getest. De rit door de stad duurde een uurtje. Daarna vertrokken de carnavalsverenigingen naar Burgerbrug voor de middagoptocht.

Zondag zijn alle carnavalsverenigingen in Waarland. Onze verslaggever Jordy Kuys maakt van het carnaval in Waarland een verslag voor Noordkop Centraal TV.

(Foto’s: Ed van Oerle)


Publicatiedatum: 10 februari 2024
Categorie: Nieuws
Aantal views: 1212
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):