Echtpaar Den Helder slachtoffer babbeltruc

DEN HELDER – De politie in Den Helder is op zoek naar twee vrouwen die met een babbeltruc een ouder echtpaar in Den Helder hebben opgelicht. 

Op 16 februari rond 18.30 uur werd aangebeld bij de woning van het echtpaar. De 87-jarige man deed open en zag een vrouw met blond haar voor hem staan. 

De vrouw maakte een babbeltje met de man over printers die zij in de auto had liggen. Naast de vrouw stond een andere vrouw. Deze vrouw met donker haar zei tegen de man dat er iets mis was gegaan met de bankrekening van het echtpaar. Er zou een flink geldbedrag van de bankrekening zijn gehaald. 

De vrouw wilde daarom snel binnenkomen om te voorkomen dat er nog meer geld van de bankrekening zou worden gehaald. Voor de man het door had waren de vrouwen in de woning. De vrouw met donker haar ging direct achter de computer zitten. De andere vrouw volgde haar naar binnen en nam plaats aan de eettafel.

Vervolgens vroeg de vrouw om de bankpassen en de pincodes van het echtpaar. Na enige aarzeling gaf het echtpaar hun bankpassen en pincodes. Toen één van de twee vrouwen vertelde dat zij in de auto iets ging printen, kreeg de man argwaan. Toen hij een foto van de vrouwen wilde maken vluchtte zij snel weg. Ze namen de bankpassen van het echtpaar mee. 

Diezelfde avond is één van de twee vrouwen op camerabeeld vastgelegd als zij bij een supermarkt betaalt met de bankpas van het echtpaar. Ook heeft deze vrouw geld opgenomen bij een betaalautomaat.

De politie heeft het vermoeden dat deze verdachten vaker toeslaan in het land. ​Mogelijk bevinden zij zich in Amsterdam en omgeving. De vrouwen verplaatsen zich vermoedelijk in een zilvergrijze auto, mogelijk een Opel Corso.

Mensen die een van de vrouwen herkennen of andere informatie hebben die van belang kan zijn voor het vinden van de vrouwen, worden verzocht te bellen naar de politie via 0900 – 88 44.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):