€ 23.000 dankzij Tour de Soes van Rotaryclubs

WARMENHUIZEN – Zo’n duizend deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht Tour de Soes hebben zondag bijna 23.000 euro ingezameld voor goede doelen in de regio.

De recreatieve toertocht voor het goede doel wordt jaarlijks gezamenlijk georganiseerd door de Rotaryafdelingen van Harenkarspel, Den Helder-Julianadorp, Anna Paulowna en Langedijk. Voor de toertocht met routes over 15, 30, 60 en 120 kilometer kon worden gestart bij bolletjescafé De Klok in Warmenhuizen, museum Broekerveiling in Broek op Langedijk en Huisduiner Belang in Huisduinen.

De deelnemers moesten menig regenbui trotseren. Des te blijer is voorzitter Pieter van der Lippe met het mooie deelnemertal en de opbrengst. “De opbrengst zal ongeveer uitkomen op circa € 22.000,- tot € 23.000,- . Het grootste deel komt van onze sponsoren en daar zijn we echt heel erg blij mee.”

De opbrengst gaat als vanouds naar diverse organisaties die bezig zijn met de (sportieve) ontwikkeling en educatie van jongeren. Zoals gebruikelijk zijn dit de timmerdorpen in de omgeving. Een aantal sportverenigingen die hoge energierekeningen moeten betalen in sporthallen, kunnen echter ook een tegemoetkoming verwachten.

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
André Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met André? Stuur een mail naar andre.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):