Dwangsom voor illegale bouw Gedempte Gracht

SCHAGEN – De gemeente heeft de eigenaar van het nieuwe complex aan de Gedempte Gracht 54 in Schagen een dwangsom van € 20.000,- opgelegd. 

Het gaat om het nieuwe complex met appartementen en een winkelruimte, op de plek waar voorheen Bakkerij Jonker was gevestigd. Volgens de gemeente is het pand niet gebouwd volgens de verleende vergunning.

De achter het pand geplande parkeerplaatsen zijn vervangen door bergingen voor de winkel en de woningen. Een geplande berging is vervallen en ingevuld als winkelruimte. Ook is een extra nooduitgang gemaakt en is de indeling van de woningen op de 1e en 2e verdieping gewijzigd.

De dwangsom is opgelegd aan de Vereniging van Eigenaren van het pand. Die wordt gesommeerd om het gebouw in overeenstemming te brengen met de vergunning. Dat betekent dat delen van het gebouw binnen 16 weken moeten worden gesloopt. Als dat niet gebeurt, dan krijgt de vereniging een boete van € 20.000,-.

De Vereniging van Eigenaren krijgt 2 weken om op de zaak te reageren. Ze waren niet bereikbaar voor commentaar.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
19 antwoorden
 1. Frits
  Frits zegt:

  Dhr. Assor moest zijn pand slopen vanwege dezelfde reden. Waarom zouden de initiatiefnemers van dit pand dan mogen afwijken van de oorspronkelijke bouwtekeningen?
  Bovendien kan er niet meer gebouwd worden op de grond die zichtbaar is op de foto door de ramen aan de zijkant. Is dat volgens de vergunning of wijkt dit ook af van het goedgekeurde plan?

 2. Hendrik
  Hendrik zegt:

  Deze soap tussen familie Stam en Bakker bouw kent voorlopig geen einde, de sfeer onder deze personen is ver onder nul en nu maar hopen dat dat het gezonde verstand weer gaat zegevieren.

  • W
   W zegt:

   De handhaving heeft zoveel andere belangrijke zaken af te handelen maar dit is zo lekker makkelijk. Ik begin een beetje misselijk te worden van het Schager beleid. Als je vriendjes bij de gemeente Schagen hebt kan je doen en laten wat je wilt, maar owee als ze aan het werk moeten.

 3. Aaran
  Aaran zegt:

  Gemeente mag blij zijn dat er knap word gebouwd wat in het straat beeld past ipv die oerlelijke nieuwbouw die er het en der tussen gepropt word, en is het niet gewoon de fout van de gemeente dat er niks van de bouw klopt als er zomaar 400m2 meer gebouwd eord valt dat al op van af het moment dat er heipalen de grond in gaan dus dont blame the builder maar kijk naar je zelf.

  Parkeergelegenheid in de binnenstad van Schagen is altijd al een ramp geweest die 4 plekken minder maakt ook geen barst uit

  • J
   J zegt:

   Gemeente Schagen is een corrupte teringzooi van een stelletje machtswellustelingen. De meeste mensen hebben geen idee hoe het er aan toe gaat bij deze instelling onder leiding van je weet wel, ik kan haar naam niet meer noemen.

  • WijsN
   WijsN zegt:

   Dus je kan gewoon lekker bouwen wat je wilt? En de gemeente moet alles maar ieder moment controleren? Lekker leven als alle verantwoordelijkheid bij de overheid ligt(not).En dan vervolgens weer klagen dat mensen zich niet gedragen.. en er teveel handhaving en popo op de straat moet staan.

   In zn samenleving wil ik niet leven. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om je aan de regels te houden. Doe je dat niet, dan heb je kans dat je de consequenties moet dragen.

 4. Marieke Beemster
  Marieke Beemster zegt:

  Wanneer houd dit eens op! Het gaat maar door. Ik heb nog geen een leuk bericht gelezen hierover! Het is een prachtig pand en een aanwinst voor Schagen. Beter dan dat armoedige zootje daarnaast en dan die auto die altijd maar op de weg en de stoep staat. Daar moeten ze eens op handhaven! Het is allemaal eenzijdig die politiek in Schagen, je word er toch kwaad van! Gadverdamme ik wordt er misselijk van!!!

 5. Mieke
  Mieke zegt:

  Slecht geregeld, vanwege parkeren , nu moeten de bewoners allemaal een plek zoeken , bij de drukkerij staat het vol met de auto’s van de bewoners op de gedempte gracht.

  • Marieke Beemster
   Marieke Beemster zegt:

   Wat een onzin, er zijn zo veel woningen op de gracht zonder parkeerplaats. En dan maakt deze en het verschil? Denk het niet!

 6. W
  W zegt:

  De gemeente handhaaft niet uit eigen beweging, zelfs als ze weten van illegale gebouwen. Ze handhaven alleen op verzoek en dan nog moet je hemel en aarde bewegen om ze in beweging te krijgen.

 7. Leen van Dipten
  Leen van Dipten zegt:

  Er is niet gebouwd cf de vergunning. Wie is daar verantwoordelijk voor? Ik neem aan de aannemer. Maar wie heeft de verantwoordelijkheid om te controleren, misschien steekproef gewijs, of er gebouwd wordt cf. de vergunning? Dat zou dus de vergunning verstrekker moeten zijn.
  Maar de bouw van dit complex heeft natuurlijk een geschiedenis. De buren, fam Stam, hebben ook in dit verhaal niet de verbinding gezocht.

 8. Gerard
  Gerard zegt:

  Hoe kan de Vvw hiervoor aansprakelijk voor worden gesteld? De aannemer is toch verantwoordelijk voor de bouw en moet de bouwvoorschriften uit voeren.

 9. rinus
  rinus zegt:

  Volgens mij is de gemeente goed fout volgens mij word de bouw geïnspecteerd door de heren dus niet of heel slecht gedaan .( En ze kijken nog wel op de bouw) ondanks meschien de fouten ik zet hier een ? Bij

  • W
   W zegt:

   Wel jammer dat ik illegale bouwwerken heb gemeld van iemand die wel eens een klusje voor de gemeente doet waar ze hun ogen voor sluiten.

 10. Johan de Vet
  Johan de Vet zegt:

  Een goede buur is beter dan een verre vriend.
  Een slechte buur bewijst dat deze stelling klopt…

  Nu begint het op pesten te lijken. Strijdbijlen zijn er om begraven te worden.

  • Marieke Beemster
   Marieke Beemster zegt:

   Precies Johan. Dit begint niet op pesten te lijken, dit is pesten!!! Wees blij met dat prachtige pand in Schagen. Het is een aanwinst voor het straatbeeld.

Reacties zijn gesloten.