Duurzame hutten in Petten

Ook dit jaar organiseert jongerenvereniging De Keet weer een huttendorp in Petten. Aankomend weekend staat volledig in het teken van hamers, zagen, schroeven en hout. En van duurzaamheid. Want wethouder Puck de Nijs-Visser zal de jonge bouwers de opdracht geven om, naast een geweldig mooie hut te bouwen, ook na te denken over hoe je energie kunt besparen als de hut een echt huis zou zijn.

Meest duurzame hut

De meest creatieve ideeën tellen uiteindelijk mee bij de verkiezing van de mooiste hut op zaterdagavond. Na de uitreiking, mogen de kinderen in hun eigen gebouwde hut blijven slapen. Elke editie weer hét hoogtepunt van het bouwweekend!

De duurzame opdracht is natuurlijk niet zomaar. Het past binnen het warmtetransitie project van de gemeente, dat als uiteindelijke doel heeft om in zoveel mogelijk woningen energie te besparen en te verduurzamen. De gemeente Schagen wil inwoners hierbij graag op weg helpen, zeker nu de energieprijzen zo gestegen zijn.

Besparen? Isoleren!

In samenwerking met het Duurzaam Bouwloket – het Energieloket van de gemeente – is de gemeente een energiebesparingsaanpak in Petten gestart. Voor huiseigenaren die hierover meer willen weten, organiseert de gemeente een informatieavond op dinsdag 20 september in de MRF aan de Sportweg 3a in Petten. Meer weten? https://www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-petten

Ook is er een online bijeenkomst voor alle huiseigenaren in gemeente Schagen op dinsdagavond 27 september over een gezamenlijke inkoopactie isolatie. Meer weten? https://samen.schagen.nl/nl-NL/folders/energiebesparen

Meer informatie over de verschillende energiebesparingsacties die de gemeente Schagen organiseert vindt u op schagen.nl/energiebesparen.


Publicatiedatum: 8 september 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 104
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: