Duurzaam Schagen stopt ermee

SCHAGEN – Duurzaam Schagen doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. 

Die beslissing hebben de leden dinsdagavond tijdens een ledenvergadering genomen. De vereniging zal worden opgeheven. 

“Er is binnen de vereniging onvoldoende draagkracht en draagvlak voor een volgende periode. Er kon daardoor geen geloofwaardige kieslijst worden opgesteld”, meldt fractievoorzitter en voorzitter Friso Teerink.

Duurzaam Schagen is vanaf 1993 politiek actief geweest in de gemeente Schagen. De partij werd destijds opgericht door Jack Manneveld en Hans Jong. 

Later ging de partij verder onder de naam Duurzaam Natuurlijk Alternatief. Bij de vorige verkiezingen in 2017 werd de oude naam Duurzaam Schagen in ere hersteld.

De afgelopen jaren richtte de partij zich vooral op de bouw van Pallas, de nieuwe reactor in Petten. De partij was fel tegen een nieuwe reactor in de Pettemerduinen. 

Lambert Riteco van GroenLinks reageerde direct op het nieuws. “Gisteren hadden we het nog over je kennis, je ervaring: het geweten van de gemeenteraad. Dat zal ik missen. Ik zal jou missen”, schrijft Riteco in een reactie.

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: