DRUKKE OPEN DAG ASIEL

De Open-Asiel-Dag van het Dieren Opvangcentrum in Tuitjenhorn trok zaterdag flink wat bezoekers naar de Ambachtsdijk in Tuitjenhorn.

Naar schatting ruim 500 bezoekers passeerden de asielpoorten en namen een kijkje achter de schermen van het dierenopvangcentrum. Verder waren alle regionale media vertegenwoordigd. Alles in het dierenasiel stond in het teken van `de kat`.

Uiteraard was er veel belangstelling voor de aanwezige asieldieren. Aan het eind van de Open Dag waren 5 katten, 3 honden en 3 konijnen door belangstellenden besproken. In de loop van deze week gaan de dieren naar nieuwe tehuizen. Plaatsing tijdens de Open Dag zelf was niet aan de orde om een impulsieve aanschaf van een huisdier te voorkomen.

Hoogtepunt tijdens de Open Dag was de bekendmaking van de drie winnaars van de kattenverhalenwedstrijd.

Als winnaars kwamen uit de bus Gitta Mulder uit Warmenhuizen met het verhaal `Kattenpaniek`, Trijnie Post-Kalf uit Anna Paulowna met `Een Zwurver`, een verhaal in het WestFries en Iris Hooijer uit de Moerbeek met het jeugdverhaal `De Kat van de Heks`. De winnaars kregen allen een toepasselijke prijs uitgereikt door juryvoorzitter Sita Sneek.

Het asiel verwacht de komende week nog de nodige toeloop als nasleep van de open dag.


Publicatiedatum: 8 oktober 2001
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: