Druk bij Walvisopvang SOS Dolfijn

ANNA PAULOWNA – Bij SOS Dolfijn in Anna Paulowna, het opvangcentrum voor kleine walvisachtigen,  is het alle hens aan dek. In nog geen twee weken tijd werden daar twee bruinvissen in nood aangemeld.

De dieren werden door wandelaars op het strand aangetroffen. De dieren  zijn zo verzwakt dat ze 24 uur per dag zorg nodig hebben en begeleiding in het water.  Bruinvissen zijn een kleine inheemse tandwalvissoort, die het hele jaar in de Noordzee leeft en ook regelmatig in de Waddenzee wordt aangetroffen.

De eerste bruinvis werd afgelopen vrijdag op de Maasvlakte aangetroffen met een ernstige luchtweginfectie en uitdrogingsverschijnselen.  Maandag arriveerde de tweede, zeer vermagerde bruinvis, die werd aangetroffen op het strand van Noordwijk.

Beide dieren maken een goede kans op herstel. De totale behandeling van de dieren gaat  3-6  maanden duren, waarna de dieren weer terug naar zee kunnen voor een tweede kans.

 


Publicatiedatum: 27 februari 2024
Categorie: Nieuws
Aantal views: 504
Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.