Drugsproductie Noord-Holland groter dan gedacht

REGIO – Een fenomeenonderzoek naar de productie van synthetische drugs in Noord-Holland laat zien dat de omvang ervan groter is dan de overheidsdiensten tot voor kort inschatten. 

Het onderzoek van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland, in samenwerking met het project ‘Productielocaties Drugs’ toont aan dat er ongeveer 60% meer productielocaties, opslaglocaties en dumpingen zijn dan gedacht. 

Bovendien laat het onderzoek zien dat het aantal productie-en opslaglocaties toeneemt sinds 2017. Van alle ontdekte locaties kwam ongeveer 30% voort uit meldingen van burgers. Dat laat eens te meer zien hoe belangrijk deze meldingen zijn voor de opsporing.

Sinds de oprichting van een operationeel team met professionals uit verschillende disciplines: het Integraal Intelligence Project Synthetische drugs (IIPSy) in 2019 is de aanpak meer dan voorheen een gezamenlijke inspanning van diverse deskundigen geworden. Noord-Holland loopt daarmee voorop in een unieke gezamenlijke strijd tegen synthetische drugsproductie door het combineren van zaken, data en onderzoek van allerlei partijen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):