“Drempels zijn een crime”

WIERINGERMEER – De verkeersdrempels aan de Amsteldijk, op de kruising Lotweg/Oosthoekweg en die op de Amstelmeerweg zijn volgens agrariërs op Wieringen een crime.

Voor personenauto’s hebben deze verkeersdrempels totaal geen nut en werken ze niet snelheid verlagend, terwijl juist de agrariërs met hun trekkers en vaak zware vrachten bijna stapvoets de verkeersdrempels moeten passeren.

En daar ligt juist het probleem volgens de agrariërs. “Wij moeten als wij over een verkeersdrempel zijn gereden weer optrekken naar de normale snelheid wat het brandstofverbruik niet ten goede komt en ook de medeweggebruikers irriteren zich mateloos waardoor er soms gevaarlijke situaties ontstaan,” schrijven de agrariërs in een brief aan de gemeente Hollands Kroon.

Het college wordt daarom ook uitgenodigd om eens een ritje mee te komen maken om het met eigen ogen te zien. Het is nog onduidelijk of het college ingaat op deze uitnodiging.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Jac
  Jac zegt:

  Het enige waar die boeren zich druk over maken is het extra brandstofgebruik, verkeersveiligheid zal ze worst wezen.

 2. Angelique
  Angelique zegt:

  Jac je hebt hele gelijk wij rijden regelmatig over deze weg onderschat de de chauffeur van de tractor niet die nemen vaak voorrang waar ze dat niet hebben en een jhondeer van heel dicht bij bekijken is niet cool

 3. Jac
  Jac zegt:

  En precies de agrariers die lopen te zeuren omdat ze overal vol gas met de trekker willen rijden, ze denderen hier elke dag voorbij en ik heb snelheden gemeten die fors boven de 60 km per uur waren. Met als chauffeur een jochie van 16 die met een combinatie van 30 tot 40 ton rijdt waar een vrachtwagenchauffeur tijden voor moet studeren. Vooral de combinaties van trekker en aanhanger met eivormige banden van het stilstaan zijn een succes, je zit te wippen in je stoel.

 4. Jac
  Jac zegt:

  De enige drempels die werken zijn de korte hoge drempels, vaak zie je deze bij wegwerkzaamheden. de zwart gele drempels die tijdelijk op het asfalt geschroefd worden. Doe ons er maar een paar in de straat, zeker weten dat de asociale rijders er voor afremmen.
  Ook bloembakken werken goed op een rechte weg, mits ze niet te ver van elkaar afstaan. Het is triest maar het is wel nodig op de lokale wegen.

Reacties zijn gesloten.