Doorbouwen op gezond fundament of drijfzand?

SCHAGEN – Het motto van het coalitieakkoord van CDA, JESSLokaal, Seniorenpartij en PvdA ‘Doorbouwen op een gezond fundament’ werd door de oppositie gevormd door Wens4U, GroenLinks, VVD, D66 en SP bekritiseerd.

De SP sprak van bouwen op drijfzand en de VVD noemde het een ongezond fundament. Zorgen werden er vooral uitgesproken over de financiële gevolgen van het akkoord omdat de gemeente met een tekort zit.

Wim Rijnders, fractievoorzitter van de SP, sprak van een zeer algemeen coalitieakkoord. Frans Jansen, van D66, was verder verbaasd dat de coalitie groei wil in kwalitatieve en kwantitatieve zin in de agrarische sector. De VVD miste de aandacht voor ondernemers.

Kritiek was er ook vanuit SP, GroenLinks en Wens4U op de plannen om de hulpmiddelen via de WMO inkomensafhankelijk te maken.

Woningbouw is een belangrijk punt in het akkoord. De coalitie wil 300 tot 500 woningen per jaar aan de randen van dorpen en wijken bouwen. Woningsplitsing, omzetten van niet-vitale vakantieparken zijn andere middelen die ingezet zullen worden voor meer woningen. Minimaal 40% goedkope koop of sociale huur bij grotere projecten. Verder worden CPO projecten waarbij inwoners zelf het bouwproces in handen willen nemen gestimuleerd in nieuwe projecten 

Het volledige coalitieakkoord is te lezen op de website van de gemeenteraad.

 

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: