Doe- en praatgroep KOPP/KOV voor kinderen

DEN HELDER – Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord bieden vanaf 20 september kinderen en jongeren van 8 tot 12 jaar de Doe- en praatgroep KOPP/KOV aan.

Naar schatting telt Nederland zo’n 500.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Als een ouder een psychisch en/of verslavingsprobleem heeft, dan worden kinderen thuis vaak met stresssituaties geconfronteerd. Daarom bieden Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord deze kinderen de Doe- en praatgroep aan.

Kinderen voelen vaak goed aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Sommigen vragen extra aandacht, anderen schamen zich of nemen te veel taken en verantwoordelijkheid op zich.

Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op overbelasting en kunnen op den duur zelf problemen ontwikkelen. De praatgroep is op dinsdagmiddag van 15.00 16.30 uur in Den Helder. Er is geen verwijsbrief nodig en de kinderen worden niet ingeschreven bij de GGZ.

Aan de groep zijn geen kosten verbonden. Ouders kunnen ook zelf hun kinderen aanmelden. Daarvoor en meer informatie kan contact worden opgenomen met preventiewerker Petra Poland via p.poland@ggz-nhn.nl of 06 – 23 11 61 09.

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: