DODELIJK ONGEVAL OP N9

Donderdagavond om 18.20 uur vond op Rijksweg N9 bij Sint Maartensvlotbrug een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 33-jarige man uit Alkmaar verdronk.

De man reed in een grote bestelbus vanuit Den Helder in de richting Alkmaar. Hij had de bebouwde kom van Sint Maartensvlotbrug juist verlaten toen hij met zijn rechtervoorwiel bijna in de berm kwam. De man corrigeerde sterk naar links en stak de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer over.

De man reed door de bomen en struiken in de linkerberm en belandde vervolgens in het water van het Noordhollands Kanaal.

Twee passerende agenten sprongen te water om hulp te verlenen. Ze kregen het portier van de bestelbus onder water niet open omdat deze flink was ontzet. Duikers van de brandweer slaagden er even later met apparatuur wel in het portier te openen. Ambulancepersoneel heeft nog reanimatie op het slachtoffer toegepast maar dit mocht niet meer baten.

Kort na het dodelijk ongeval vond nog een kop-staart aanrijding plaats tussen bestuurders die waren afgeleid door het ongeval. Hier waren drie personenauto’s bij betrokken. Eén persoon werd met pijn in de borst overgebracht naar het Gemini-Ziekenhuis in Den Helder.

Door de aanrijdingen en de berging van de bestelbus was de Rijksweg N9 ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug tussen 18.30 en 21.30 uur afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.


Publicatiedatum: 30 november 2001
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: