‘Dode hoek’ komt tot leven

SCHAGEN – Leerlingen van het praktijkonderwijs van het Regius College in Schagen hebben donderdag een bijzondere les meegemaakt.

Tijdens het thema logistiek van het vak economie/detailhandel konden zij ervaren hoe één van elementen in de logistieke keten functioneert; de vrachtwagen.

Transportbedrijf Vader Transport aan de Witte Paal in Schagen stelde een vrachtwagen beschikbaar met chauffeur om deze les te gaan invullen. De chauffeur, Cor Posthumus, vertelde uitvoerig en interactief over de logistieke keten en het aandeel van de vrachtwagen daarin.

Natuurlijk werd ook het hele functioneren van de vrachtwagen onder de loep genomen, inclusief de mogelijke gevaren. Veiligheid voor alles, zegt Cor, maar sommige gevaren moet je samen oplossen. Hij doelt daarbij op de ‘Dode hoek’ van een vrachtwagen in het bijzonder.

Eigenlijk zijn er meerdere ‘Dode hoeken’ en de leerlingen hebben hier ook uitvoerig bij stilgestaan en de dode hoek zelf kunnen zien door plaats te nemen in de vrachtwagen achter het stuur. Zo konden ze het beperkte zicht van een chauffeur ervaren.

“Door dit juist mee te nemen in de les gaan we ervoor dat wederzijds begrip ontstaat in gevaarlijke situaties waar de weggebruikers elkaar niet kunnen zien, maar juist helpen”, vertelt Cor Posthumus van Vader Transport. Leerkrachten Babs, Amber en alle leerlingen konden terugkijken op een geslaagde invulling van de les.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):