Dit weekend niet ‘Mooi an Zitten’

BURGERBRUG – Rob Wijngaard, eigenaar van Mooi an Zitten in Burgerbrug, laat weten dat het restaurant, in tegenstelling tot eerdere berichten, dit weekend toch gesloten blijft.

Via Facebook had Wijngaard laten weten zaterdag gewoon open te gaan. Dit was ook de gemeente Schagen niet ontgaan en dus stond er vrijdagavond een boa voor de deur met een brief. In de brief stond dat als het restaurant openging hij een boete tussen de € 10.000,- en € 20.000,- riskeerde.

Dat kan Wijngaard zich niet permitteren en dus blijft het restaurant gesloten. “Het water staat ons aan de lippen”, zegt Wijngaard. Het bericht dat het restaurant openging was een noodkreet. 

In december 2018 was er brand in het restaurant waardoor er in 2019 nauwelijks omzet was. Toen het restaurant weer begon te draaien moest het sluiten vanwege de coronamaatregelen.

Omdat de financiële noodhulp van de overheid de omzetcijfers van 2019 hanteert voor het vaststellen van de hoogte van de uitkering krijgt hij vrijwel niets. De enige mogelijkheid om aan geld te komen zolang het restaurant is gesloten, is een lening die hij later weer terug moet betalen. Dat wil Wijngaard niet.

“De afhaaldiners zijn goed om bezig te blijven maar zetten financieel weinig zoden aan de dijk”, vertelt Wijngaard. Veel horecazaken zitten net als Mooi an Zitten in moeilijkheden. Koninklijke Horeca Nederland kan daarom weinig voor hem betekenen. 

“Wij kunnen alleen hopen dat corona snel weggaat en tot die tijd moeten we maar zien te overleven. Het voelt niet eerlijk maar het is niet anders”, aldus Wijngaard.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. ron
    ron zegt:

    wat een tries volk zijn die boa’s tocht die hebben aan einde van de maan hun loon
    en de ondernemers moet maar zien hoe ze overleven

Reacties zijn gesloten.