Dit moet je weten over een wijnklimaatkast

Veel Nederlanders drinken graag wijn. Uit een onderzoek van Stap blijkt namelijk dat wijn na bier het favoriete alcoholische drankje is onder de inwoners van ons klein kikkerlandje. Als je zelf ook een liefhebber van wijn bent dan weet je naar alle waarschijnlijkheid al wel hoe belangrijk het is om de wijn op de juiste manier te bewaren. Dit doe je natuurlijk niet in een [url|https://www.thebagstore.nl/tassen/schoudertassen|schoudertas|ext], al kun je de flessen wijn hier wel in vervoeren van de winkel naar je woning. Een gewone koelkast is dan al een stuk beter om de drank in te bewaren, al is het normaal gesproken zelfs nog beter om een wijnklimaatkast aan te schaffen. Hierover kun je meer leren in dit artikel.

Wat is een wijnklimaatkast?

Een [url|https://www.wijnkast.nl/wijnklimaatkast/|wijnklimaatkast|ext] is dus slim om aan te schaffen als je een fervente drinken van wijn bent. Je kunt deze kast vinden in twee verschillende vormen. Het ene model heeft één temperatuurzone, terwijl de ander juist twee temperatuurzones heeft. Dit wordt ook wel een [url|https://www.dewijnkoelkast.nl/wijnklimaatkast/wijnklimaatkast-2-zones/|wijnkoelkast 2 zones|ext] genoemd. Beide kasten zijn van de hoogste kwaliteit en kunnen geplaatst worden in je huis, ze kunnen zelfs naar wens ingebouwd worden in je keuken. De meeste wijnklimaatkasten zullen trouwens twee temperatuurzones hebben. Hierdoor kunnen ze niet alleen koelen, maar ze kunnen de flessen ook verwarmen indien dit nodig blijkt te zijn. Om te zorgen dat beide zones constant op dezelfde temperatuur blijven, zal het koude deel zo nu en dan wat opgewarmd moeten worden. De warme zone moet juist regelmatig afgekoeld worden. Deze verwarmingsfunctie is ook erg handig als de buitentemperatuur daalt onder de temperatuur in de wijnklimaatkast, al moet je niet te veel verwachten van deze functie. Zo nu en dan kan het namelijk nogal even duren voordat de ingestelde temperatuur bereikt is door de wijnklimaatkast. 

Waarom zou je een wijnklimaatkast aan moeten schaffen?

Als je eens een keertje een glaasje wijn neemt dan wil je hier natuurlijk optimaal van kunnen genieten. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op je ervaring van het drinken van wijn. Een wijnklimaatkast kan hier hoe dan ook bij helpen. Zo’n klimaatkast voor wijn zal namelijk voor de perfecte luchtvochtigheid zorgen, terwijl ook de temperatuur in de wijnklimaatkast optimaal ingesteld zal zijn voor je favoriete fles wijn. Daarnaast zijn er ook modellen die een UV filter hebben in driedubbel isolerend glas. Dit moet er dus voor zorgen dat de perfecte omstandigheden gecreëerd worden voor alle soorten wijn. Dit is dus eigenlijk ook direct het grootste voordeel van de wijnklimaatkast en de belangrijkste reden om dit product aan te schaffen. Het zal er namelijk voor zorgen dat de wijn direct op de juiste temperatuur geschonken kan worden. Hierdoor zul je een optimale smaakbeleving ervaren. 

Wat is het verschil met een wijnkoelkast met één vaste temperatuurzone?

Je kunt er dus ook voor kiezen om een wijnkoelkast aan te schaffen. Dit kan alleen maar koelen, het kan de flessen wijn dus niet verwarmen zoals de wijnklimaatkast met twee temperatuurzones wel kan doen. Een wijnkoelkast zal in plaats van 2 zones dus ook maar 1 temperatuurzone hebben. Alhoewel dit in principe nadelig kan zijn, heeft het toch wel een groot voordeel. Het is namelijk in de meeste gevallen een beetje goedkoper dan de wijnklimaatkast die wel twee temperatuurzones heeft. Bij een wijnkoelkast zal de temperatuur meestal ingesteld worden op 10 tot 12 graden Celsius. Je kunt het naar wens aanpassen in elke temperatuur. Dit zal mogelijk zijn tussen ongeveer 5 en 22 graden Celsius. Bij de wijnklimaatkasten verschilt het aanpassen van de twee temperatuurzones per merk, wat dus eigenlijk ook een verschil is met de wijnkoelkast.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):