Dit jaar geen tulpen plukken in Makado Schagen

SCHAGEN – De voorzitter van Bloemrijk Schagen, Frans Dekker, laat weten dat er dit jaar geen Tulpenpluktuin komt in het Makado centrum in Schagen. 

Het evenement wordt een jaar opgeschoven. “Een evenement waar zoveel mensen op afkomen, dat is nu niet mogelijk”, laat Dekker weten.

Bloemrijk Schagen is een initiatief van bloembollenkwekers in de gemeente Schagen om te laten zien wat de regio te bieden heeft. 

Sinds 2014 organiseren zij jaarlijks eind januari een evenement in het Makado winkelcentrum in Schagen. Vanuit de speciaal voor dat weekend opgebouwde pluktuin werden dan 40.000 tulpen aan het winkelend publiek geschonken. 

Jaarlijks werden ook in het Hospice in Schagen en in Magnushof voor de bewoners ‘pop-up tuintjes’ gecreëerd, waar men van diverse lentebloeiers kon genieten. 

De huiskamers van deze locatie worden dit jaar wel voorzien van boeketten door leerlingen van het Clusius College. Ook het Skager AC krijgt voorjaarsbloeiers die zij creatief kunnen verwerken bij de dagbesteding.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: