Dirkshorn: week van de waarheid

‘t ZAND – Het Dirkshorn van trainer Michel van der Wardt staat volgens de trainer uit Schagen voor de ‘week van de waarheid’. Zaterdag begon die week met een uitwedstrijd tegen Geel Zwart. 

“Op papier een lastige wedstrijd hoor, uit tegen Geel Zwart”. aldus Van der Wardt. Maar de coach kan vervolgens melden dat zijn elftal de klip knap heeft omzeild: 0-3.

De Zantemers trokken op sportpark De Leeuwenkuil een geelzwarte muur op. “Om het ons zo lang mogelijk moeilijk te naken”, zag Michel van der Wardt. Na twintig minuten sloeg Tyrone Choate het eerste gat in de muur: 0-1, op aangeven van Kamiel Hoogland.

Dirkshorn had in de eerste helft het meeste balbezit. “Maar we creëerden te weinig kansen.”

In de tweede helft probeerde Geel Zwart Dirkshorn met lange diepe ballen weg te counteren, maar de Dirkshorner defensie stond als het bekende huis en liet zich niet verrassen.

Sterker: Dirkshorn vergrootte de marge naar twee: topscorer Kamiel Hoogland volleerde de bal binnen na een vrije trap van Nick Smit: 0-2. Tyrone Choate zorgde voor het slotakkoord door 0-3 binnen te stiften.

Van der Wardt: “We kunnen ons nu gaan opmaken voor de strijd tegen Victoria O (dinsdag 2 april, 20.00 uur in Obdam) en Con Zelo, volgende week zondag.”

Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):