Dijkgatsbos favoriet voor dumpen dieren

WIERINGERMEER – Het Dijkgatbos in Wieringermeer is een favoriete plek voor het dumpen van dieren. Steeds vaker moeten er huisdieren worden gered die er door hun eigenaren zijn gedumpt.

Afgelopen vrijdag was het weer raak en deze keer ging het om kippen en hanen die waren losgelaten in het Dijkgatbos. Dat meldt Medemblik Praat

De vrijwilligers van Dierentehuis ’t Schuthok uit Den Helder werden opgeroepen om 11 hanen en kippen te komen vangen en naar het dierenasiel in Den Helder te brengen. Voor de vrijwilligers van het dierenasiel was dit niet de eerste keer dat dit moest gebeuren.

Zeker 12 keer eerder moesten zij vanuit Den Helder naar de bossen in de Wieringermeer komen om katten, kippen, hanen en konijnen te komen redden. De dieren die worden losgelaten in het bos kunnen zichzelf niet redden, zegt een vrijwilligster van het asiel.

De hanen en kippen zullen over twee weken, als de eigenaar zich niet heeft gemeld, worden overgeplaatst naar het Ganzenparadijs in Dalen (Drenthe). 

(Foto: Dierentehuis ‘t Schuthok)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):