Dierenkliniek blijft als bouw begint

SCHAGEN – Dierenkliniek Zuiderkaag blijft gewoon open als boven hun huidige pand aan de Boog in Schagen appartementen worden gebouwd. Dat meldt Bas Groen van GeO Architecten, die samen met eigenaar Ron Smit het plan voor 10 appartementen heeft bedacht. 

Het college van Schagen is in juli in principe akkoord gegaan met het idee. Groen gaat het plan nu verder uitwerken. 

Het gebouw De Boog 74 is voor een deel een monument. Onder het pand zit een bunker van de voormalige ‘Bescherming Bevolking’. 

Na het opheffen van de BB in 1986 gingen het kantoorgedeelte, de bunker en de spullen over naar de regionale brandweer voor het symbolische bedrag van 1 gulden. Sinds 1999 is Dierenkliniek Zuiderkaag in het pand gevestigd.

Groen denkt dat de 10 appartementen op een soort tafel boven het bestaande gebouw kunnen worden gerealiseerd. Daarmee blijft het gebouw zelf in de huidige staat behouden. 

Zie ook: Plan voor appartementen op Dierenkliniek

(Foto’s: Ed van Oerle)

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Muntje
    Muntje zegt:

    Ron Smit begin eerst eens de rotzooi op te ruimen op de Dorpen, deze puinhoop is al jaren een doorn in het oog voor de omgeving en passanten. SCHAAM JE.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: