Diamanten huwelijk voor Jan en Sientje

SCHAGEN – Ze zijn dinsdag 60 jaar getrouwd, Jan en Sientje Kout-Molenaar uit Schagen. Dit werd zondag met een groot feest gevierd bij het garagebedrijf van een van hun zonen.

Maandagochtend vroeg kregen zij bezoek van burgemeester Marjan van Kampen. Eerder hadden zij al een prachtig boeket mogen ontvangen van de gemeente Schagen.

De 85-jarige Jan Kout, geboren in Warder, leerde de 80-jarige Sientje Molenaar, geboren in Kolhorn, kennen in de kruidenierszaak waar Sientje werkte.

Zij trouwende in Barsingerhorn. Het was die dag ijzig koud en Sientje vertelde dat zij daardoor meer genoten hadden van het 60-jarig huwelijksfeest afgelopen zondag dan van hun trouwdag.

Zij kregen twee zonen. Jan en Sientje hadden 17 jaar een garagebedrijf in Nieuwe Niedorp. Jan deed de verkoop en Sientje de administratie. Toen het na 17 jaar goed kon worden verkocht, stopten zij er mee.

Jan ging bij de RSG in Schagen als congiërge werken. Op 57,5 jarige leeftijd is hij met de DOP-regeling eruit gegaan. Zij gingen met de camper Europa door en hebben veel gereisd.

Ze wonen nu 42 jaar in Schagen, hebben 25 jaar in de Westfriese dansgroep gedanst en 13 jaar meegelopen in de optocht. Omdat Jan een Simca oldtimer heeft rijdt hij jaarlijks mee op de Cabriodag. Dit jaar was hij de oudste bestuurder met de oudste oldtimer.

(Foto: Kitty Mertz)

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: