Diabeweeg app lanceert woensdag in Schagen

Gepland Agenda Sport

SCHAGEN – De app Diabeweeg wordt woensdag 12 juni, op Nationale Buitenspeeldag, gelanceerd op het Cruyff Court bij het Regius College in samenwerking met Team Sportservice Noordkop.  

Diabeweeg is een gratis app voor kinderen met diabetes type 1 en hun vrienden. Deze app, bedacht door Rianne Blaauboer uit Schagen, zorgt ervoor dat de deelnemers door middel van challenges meer bewegen en daarmee hun suikerspiegel beter in balans hebben. De uitdaging van de app is wie de hoogste levels kan halen.

Regius gymdocent Bas Buchwaldt heeft de app afgelopen week samen met zijn 2e klas getest. De leerlingen gingen de strijd aan. Alle challenges werden getest en levels werden aangetikt. Voor het Regius College is bewegen een heel belangrijk onderdeel van het lesprogramma. “Het belang van de app is groot en natuurlijk willen mijn leerlingen en ik hier een bijdrage aan leveren. Het geeft Rianne nieuwe inzichten in de app en ons een extra leuke gymles!” aldus Buchwaldt.

De app Diabeweeg is vanaf 12 juni gratis te downloaden via de reguliere kanalen. De lancering vindt plaats om 14.30 uur.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):