DepARTment moet school uit

SINT MAARTENSBRUG – DepARTment Schagen moet mogelijk binnen een jaar de oude school waar het kunstenaarscollectief gebruik van maakt verlaten. 

DepARTment bestaat uit 8 kunstenaars die ieder een lokaal van de oude school gebruiken. Op de plek van de school komen woningen. Als de plannen ongewijzigd blijven, dan is de verwachting dat de sloop van de voormalige school midden 2024 zal starten. Het collectief moet dan op zoek naar een andere plek.

Ed Broekhuizen is één van de kunstenaars. Hij meldt dat er nog geen alternatief is gevonden voor de oude school.

Er was eerder een plan om de kunstenaars in de oude basisschool van De Ark een tijdelijke plek te geven. Die school is echter versneld gesloopt om plaats te maken voor noodwoningen voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Het collectief is nu op zoek naar een andere plek, liefst een soort antikraak. “Veel geld hebben wij niet, dus wij zoeken iets tussen de € 250,- en maximaal € 500,- per maand”, meldt Broekhuizen.

 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel