Definitief asielzoekers Van der Valk W´werf

WIERINGERWERF – Er komen definitief asielzoekers in het Van der Valk hotel in Wieringerwerf. Dat laat de gemeente Hollands Kroon weten. 

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) bleek afgelopen week na overleg te zijn met het hotel. Er is nu een akkoord voor de opvang van 100 asielzoekers. De gemeente Hollands Kroon is teleurgesteld dat het COA geen contact heeft gezocht met de gemeente.

“In deze ontwikkeling is het COA leidend, de gemeente heeft hierin slechts een beperkte rol. Maar de gemeente neemt haar verantwoordelijkheid voor de zorg van, en voor de inwoners”, schrijft de gemeente. Er vinden inmiddels wel gesprekken plaats tussen de gemeente en het COA over de opvang.

“De belangen van de omgeving nemen wij mee in deze gesprekken. De zorgen over veiligheid, handhaving, toezicht, impact op de omgeving, werk, dagbesteding en beheer van de locatie zijn voor ons een belangrijk onderdeel van de gesprekken die wij voeren met het COA”, meldt Hollands Kroon.

In Hollands Kroon wordt ok gezocht naar een vaste opvanglocatie voor ruim 270 vluchtelingen. Zodra die er is, stopt de opvang in het hotel.

Op woensdagavond 24 april wordt een informatieavond voor alle inwoners georganiseerd. De locatie is nog niet bekend.

Het COA heeft antwoorden op veelgestelde vragen rondom de komst en de invloed van een opvanglocatie op haar website staan.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Caroline Thuis
  Caroline Thuis zegt:

  is het bekend waar de inloop en locatie is op woennsdag 24 april.
  gr caroline

 2. Rick
  Rick zegt:

  Aad is een blindganger !

  Omvolking aad , daar draait het om. VVD wil goedkope arbeidskrachten !

 3. Aad
  Aad zegt:

  Masha is een beetje achterlijk en geeft, zoals vaker met achterlijke mensen, links de schuld. Heeft Mascha niet door dat rechts al meer dan 20 jaar aan de macht is? En meteen die populistische onzin eruit gooien….ga toch weg met je bangmakerij. Betekend niet dat ik blij ben met de komst van AZC’s naar eea is een gevolg van Europese afspraken en het feit dat het westen nu eenmaal stinkend rijk is.

  Oh ja….het binnen halen van een groot deel van die buitenlanders is overigens een rechtse hobby. Het zijn namelijk bedrijven die goedkope buitenlandse krachten binnenhalen omdat ze geen normaal loon willen betalen en….niet te vergeten, er een heel deel Nederlanders is die verrot om te werken.

  • Marscha
   Marscha zegt:

   Aad, Vvd is links ! Waarom zijn de vele vvd stemmers overgestapt naar de PVV.

   Vvd lult rechts maar is links !

   Dom dat jij dat niet zag/ziet.

  • Harry
   Harry zegt:

   ‘en….niet te vergeten, er een heel deel Nederlanders is die verrot om te werken.’

   Vooral dat ja.

 4. Karin
  Karin zegt:

  De asiel instroom van week 14 bedroeg 900. Van week 13: 1000. Van week 12: 1100. Etc. Dus honderd mensen in een hotel is nog maar een druppel op een gloeiende plaat.

 5. Mascha
  Mascha zegt:

  Yahooo !!! En allemaal een huis , met gratis zorg, en bijstand, subsidies etc.
  Heerlijk, goed voor de criminaliteit cijfers, uitkerings instanties , scholen want ja ze nemen gemiddeld wel 4 of 5 kinderen mee.
  Die stoppen we er dan ook nog wel even bij een al te overvolle klas( veel te kort leraren/leraresen.
  Hoe kan het toch dat het onderwijs achteruit gaat ??? Geen idee !
  Wie wil er nog les geven aan deze intolerante hondsbrutale kinderen. (spreek uit ervaring)
  Krijgen veelal een anti westerse opvoeding.

  Dan de alleenstaande jonge Afrikaan , vrouwen zijn in hun ogen niets meer dan een gebruiksvoorwerp. Zwanger maken (verkrachten) en weer pleite.
  Ze mogen alles doen met westerse vrouwen , want dat mag van Allah (staat boven onze wet)
  Zal je dochter wezen die ze te grazen nemen.

  Gaat lekker zo als die gaat !
  Goed bezig ! Stem lekker links voor meer van deze ellende !!

Reacties zijn gesloten.