Debatweek over dilemma’s omgevingsvisie

De afgelopen maanden zijn er verschillende participatiebijeenkomsten geweest om te praten over de nieuwe omgevingsvisie van Hollands Kroon. De omgevingsvisie heeft de titel ‘Hoe ziet Hollands Kroon er in 2040 uit?’. Misschien bent u bij één of meer bijeenkomsten geweest. Tijdens de bijeenkomsten hebben wij goede gesprekken gehad en veel informatie gekregen. Deze informatie is erg waardevol. Toch zijn er ook dilemma’s over onderwerpen voor in de omgevingsvisie. Hiervoor organiseren wij een debatweek in de eerste week van februari.

Koersdocument

Voordat we de omgevingsvisie voor Hollands Kroon maken, stellen wij eerst een koersdocument op. Hierin schrijven we de onderwerpen op die we belangrijk vinden voor de nieuwe omgevingsvisie. Hiervoor gebruiken we ook de informatie en ideeën die wij van iedereen tijdens de eerdere bijeenkomsten hebben gekregen.

Debatweek

De eerste ronde waarin iedereen heeft kunnen meedenken, sluiten wij af met een debatweek. In deze week gaan we graag met inwoners, bedrijven, organisaties en ook andere overheidsorganisaties in gesprek. Deze gesprekken gaan over de verschillende belangen die naar voren zijn gebracht en soms recht tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld ondernemers die meer buitenlandse werknemers willen inzetten binnen hun bedrijf tegenover inwoners die dat niet willen in hun dorp. We noemen dit dilemma’s.

Wij hopen dat u wilt meepraten. We nodigen u van harte uit voor een debat over deze dilemma’s op donderdag 3 en/of maandag 7 februari 2022.

Vragen?

Op een later moment delen wij meer informatie over deze bijeenkomsten. Wij hopen bij de debatten fysiek bij elkaar te kunnen komen. Hiervoor wachten we de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen af. Heeft u hier in de tussentijd vragen over? Neem dan contact met ons op. Wilt u weten hoe het proces voor de totstandkoming van de omgevingsvisie eruitziet? Kijk dan op ons Denk mee platform.

Dit bericht is afkomstig van de gemeente Hollands Kroon. Meer weten? Kijk op www.hollandskroon.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: