De Westfriese Folklore gaat weer van start

Gepland Agenda

SCHAGEN – De Westfriese Folklore trapt donderdag 4 juli om 12.45 uur het nieuwe seizoen af met de traditionele openingsmaaltijd in Slot Schagen.

Maar de eerste Westfriese donderdag is vooral de dag waarop nieuwe Miss Donna May de Ruyter haar eerste optreden heeft. Ze zit op de bok naast koetsier Michel Bakker. Samen voeren zij de optocht aan.

Die vertrekt net als altijd om 10.00 uur vanaf de Nieuwe Laagzijde. Daarvoor worden achter Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg de paarden gereed gemaakt voor de optocht.

Om 11.30 uur treedt de kinderdansgroep op op het kerkplateau op de Markt. Om 11.45 uur geeft de West-Friese dansgroep hier een optreden en vanaf 13.00 uur zingt hier shantykoor ‘t Scheepstuygh.

De hele dag kan het publiek genieten van oude ambachten in de Nieuwstraat, zoals kantklossen, boter karnen, hout branden en hindelopen schilderen.

In de kerk op de Markt treden creatief West-Fries en de Skroifgroep Hoogwoud op en kunt u de kerktoren beklimmen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?

Publicatiedatum: 26 juni 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 91
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):