De vergeten veldslag

EENIGENBURG – Museum Eenigenburg aan de Kerkweg 5 in Eenigenburg biedt zaterdag 10 september van 11.00 tot 14.00 uur een speciaal programma over de invasie en de slag om Zijpe van 1799.

Dit gebeurt aan de hand van het doek van John Grooteman met een rondleidijng in het museum, soldaten lunch met gerechten uit die tijd en als klap op de vuurpijl een musket demonstratie van een soldaat van de Gordon Highlanders.

Op 10 september 1799 werd op het grondgebied van de huidige gemeente Schagen zwaar gevochten. Frans-Bataafse troepen vielen de Britse stellingen in de Zijpe aan. Er waren meer dan duizend doden, vermisten en gewonden.

Dit gebeurde in het kader van de Brits-Russische invasie bedoeld om de Franse macht in Nederland terug te dringen en het herstel van het huis van Oranje mogelijk te maken.

Kaarten voor het speciale programma kosten € 15,- en dat is inclusief toegang, lezing, demonstratie, lunch en consumpties. Het aantal deelnemers is beperkt tot maxiamal 30 personen. U kunt reserveren via info@eenigenburg.nl of door te bellen naar 06 – 30 04 37 06 .

De tentoonstelling is tot en met 25 september tijdens de reguliere openingstijden te bekijken elke zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: