De SP organiseert ‘Woonopstand’

SCHAGEN – De SP organiseert op 17 oktober de landelijke ‘woonopstand’ in Rotterdam. Ook vanuit Schagen vertrekt een bus om actievoerders naar de havenstad te brengen.

De SP voert actie samen met huurders tegen achterstallig onderhoud, de aanpak van schimmelhuizen en het aanpakken van beleggers. In Schagen maakte de SP verschillende zwartboeken met honderden klachten van huurders en voerde ze samen met huurders actie.

De afgelopen maanden meldden mensen uit het hele land ruim 1000 verhalen bij de SP voor een landelijk zwartboek over de wooncrisis. De woningnood wordt groter maar de huizen worden duurder en slechter. 

De SP pleit onder meer voor het afschaffen van de verhuurderheffing, meer betaalbare woningen en het aanpakken van beleggers die huizen opkopen als verdienmodel, en daarmee wonen onbetaalbaar maken voor veel mensen. 

Vanuit Schagen vertrekt de bus op 17 oktober om 10.00 uur bij station Schagen. Meer informatie via www.sp.nl/woonopstand.

Kees Zwaan is vast columnist van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Muntje
    Muntje zegt:

    SP neem dan gelijk plannen mee om de crises op te lossen in plaats van geleuter van Marijnissen in de kamer en demonstraties, u moet natuur,ijk bij uw plannen rekening houden met alle milleu problemen en alle milleu activisten. SUCCES.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: