De pest aan pesten (video)

SCHAGEN – Al ruim tien jaar wordt Daniël Pranger dagelijks gepest. In het NPO Zapp programma ‘Stip it’, ervaart influencer Qucee met een VR-bril de pesterijen waar Daniël mee te maken heeft.

“Wow, dit is echt niet normaal heftig”, zegt Qucee nadat hij zijn VR-bril afzet. In de virtuele wereld werd een situatie nagespeeld waarin Daniël’s telefoon wordt afgepakt en hij vervolgens wordt gedwongen om te zingen en dansen. “Theater is mijn passie en het voelt zo naar dat ik juist daarmee gepest wordt”, vertelt Daniël. Sinds twee jaar werkt hij in het animatieteam van Capfun de Bongerd in Tuitjenhorn. “Hier word ik juist gewaardeerd om dat wat mij anders maakt. Mijn zelfvertrouwen groeit en ik ben trots dat ik altijd in mijn dromen blijf geloven”, aldus Daniël.

Voor de camera van Noordkop Centraal vertelt dappere Daniël zijn volledige verhaal. Bang dat het pesten daardoor misschien weer erger wordt, is hij niet. “Ik hoop vooral jonge kinderen die hetzelfde meemaken te inspireren om sterk te blijven. En ik wil ook docenten laten zien hoe belangrijk het is om écht achter pestslachtoffers te gaan staan”, zegt Daniël. Op het Regius College heeft hij dat niet ervaren. “Ik werd zelfs geschorst omdat ik terugvocht toen ik in elkaar werd geslagen”, bekritiseerd hij het pestprotocol van de school.

De uitzending van ‘Stip it’ is donderdag 1 februari om 18.10 uur te zien op NPO3. Het openhartige interview met Daniël is te zien op Noordkop Centraal TV en via onderstaande link:

Foto: NPO Zapp/EO

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Joris
    Joris zegt:

    Goed dat hier aandacht aan wordt besteed. En wat een hel heeft Daniel moeten doorstaan.

    Wel had hij mogen vertellen dat hij zelf ook een hele heftige pester is geweest.

Reacties zijn gesloten.