De Nijs moet werk in Schoorldam staken

SCHOORLDAM – Bouwbedrijf De Nijs heeft nog tien weken om zijn werkzaamheden op het terrein van de Materieeldienst in Schoorldam te staken. Doen ze dit niet, dan kan het bouwbedrijf rekenen op een dwangsom van € 15.000,- per week en een maximum van € 60.000,- van de gemeente Schagen.

Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

De aanleiding is een serie klachten van omwonenden over onder meer ‘ernstige geluidsoverlast’. Deze overlast houdt al maanden aan.

Het bedrijf werd eerst nog omringd door bomen en alleen gebruikt voor opslag. Aan het einde van 2018 kregen bewoners een brief waarin stond dat het terrein een opfrisbeurt zou krijgen. Hierbij werd beloofd dat de omgeving er geen last van zou hebben. Omwonenden ervaren nu dat daar niets van waar is.

De bomen zijn inmiddels zonder vergunning gekapt en op het terrein zijn zware betonnen platen neergelegd. Ook zijn er bouwlampen opgehangen die bij de omwonenden naar binnen schijnen.

Inmiddels is het terrein in gebruik als actief bouwbedrijf, waar De Nijs nu zijn materieeldienst heeft gevestigd. Dit betekent dat er in de vroege uurtjes vrachtwagens af en aan rijden die met draaiende motor worden geladen.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):