De klank van de heilstaat

Gepland Agenda

VALKKOOG – Michel Krielaars vertelt in een boeiende concertlezing zondag 12 november om 15.00 uur in het kerkje van Valkkoog aan de Valkkogerweg over zijn boek ‘De Klank van de heilstaat, Musici in de tijd van Stalin’.

Krielaars is historicus, journalist en schrijver. In de concertlezing vertelt hij aan de hand van muziek van onder andere Prokofjev, Weinberg en Zaderatski over de 10 hoofdpersonen uit zijn boek ‘De Klank van de heilstaat, Musici in de tijd van Stalin’.

Als Rusland-correspondent voor de krant NRC verdiepte hij zich in de levens van beroemde Russische componisten ten tijde van Stalin. Uit alles wat hij op het spoor kwam, blijkt dat de werkelijkheid nog absurder is dan je zou verwachten.

In deze tijd met de Russische oorlog tegen Oekraïne is de opleving en verheerlijking van oude Sovjetsentimenten weer actueel. De parallellen met het Stalin-tijdperk zijn overduidelijk.

Kaarten zijn voor € 17,50 te reserveren via www.kerkjevalkkoog.nl


Publicatiedatum: 1 november 2023
Categorie: Agenda
Aantal views: 49
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):