De eerste Kroniek van 2022 is uit!

SCHAGEN – De eerste Westfriese Kroniek is uit. Maar ondanks dat het volledige programma van de Westfriese Folklore weer kan worden gedraaid, worden dit jaar maar twee Kronieken uitgegeven.

De oorzaak is dat er de afgelopen twee jaar te weinig materiaal kon worden verzameld om 4 volledige kronieken te vullen.

In deze Kroniek is onder andere aandacht voor een In Memoriam van Willem van der Voort over de overleden Ans Beers. Ook staat er een verslag in over de Miss Westfriese Folklore Verkiezing met mooie foto’s van onder andere de nieuwe miss Babette de Ruijter. 

Een interview met de nieuwe koetsier van de sjees, Michel Bakker, met de miss mag ook niet ontbreken en ‘In de Klere’ met Conny Praat die belast is met de jaarlijkse uitleen van de kleding.

Een abonnement kost € 30,- en voor de bezorgregio € 35,-. Losse nummers à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij boekhandel Plukker. Opgeven kan via een mail naar kroniekwestfriesefolklore@gmail.com.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: