De Bank: nachtmerrie voor Friso Teerink

SCHAGEN – Friso Teerink is zondag 16 januari gast in het Noordkop Centraal programma De Bank.

De 72-jarige pensionado kwam ter wereld in Willemstad op Curaçao en verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Nederland, waar het gezin neerstreek in Bovenkerk.

Op jeugdige leeftijd raakte Friso Teerink al in de ban van de rugbysport. In Schagen had en heeft hij nog altijd bemoeienis met rugbyclub Rush én bouwde hij aan een carrière als rugby-arbiter. Tegenwoordig staat hij langs de velden om jeugdige rugby-arbiters te coachen en te beoordelen.

Teerink is daarnaast al bijna twintig jaar actief in de Schager politiek. Een metier waarvan hij naar eigen zeggen wel eens een nachtmerrie heeft gehad. Friso Teerink laat de kijkers ook kennismaken met zijn favoriete muziekclip en idem filmfragment.

De Bank is zondag te zien op de oneven uren via Ziggokanaal 40 en KPN kanaal 1422. Vanaf maandag staat het programma op YouTube en woensdag 19 januari wordt De Bank op de oneven uren weer herhaald via genoemde tv-kanalen.

Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: