De Ark gaat challenge tegen plastic aan

SCHAGEN – De klassen van basisschool de Ark en peuterschool ’t Hummeltje zijn sinds kort voorzien van 100% gerecyclede vuilnisbakken om het afval volledig te scheiden. In groep 7/8 zijn plastic verpakkingen zelfs helemaal niet meer welkom. 

Het initiatief om afval te scheiden kwam van een groepje bovenbouwleerlingen tijdens het project Energy Challenges. Schoolleider Tjallina Liebregts: “Als school heb je een voorbeeldfunctie. De boodschap is: alles wat we kunnen bijdragen, heeft impact.”

Liebregts vindt dat bewustwording niet vroeg genoeg kan beginnen: “Ook bij de peuters scheiden we het afval. Voor jongere kinderen is dat best wennen. De hoop is dat de kinderen het afval scheiden thuis voortzetten en er zo een olievlek ontstaat. Zo wees mijn dochter haar oma een aantal jaar geleden terecht toen zij plastic in de verkeerde afvalbak wilde wegwerpen.”

Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: