D66 wil woningen op plek Tiny Houses

SCHAGEN – D66 wil onderzoeken of op de plek waar nu Tiny Houses staan, in de wijk Waterveld in Schagen, in de toekomst woningen kunnen komen. 

De fractie reageert daarmee op de ‘Ontwerp Omgevingsvisie Stad Schagen 2040‘, die dinsdagavond door de gemeenteraad wordt besproken.

Volgens D66 is er in de stad Schagen behoefte aan ruimte om betaalbare woningen te bouwen. Op het terrein van de Tiny Houses is ruimte voor ongeveer 45 woningen. Het gebied is niet  aangemerkt als bijzonder provinciaal landschap, ligt binnen de bebouwde kom en is eigendom van de gemeente Schagen.

De bewoners van de Tiny Houses hoeven zich geen zorgen te maken dat ze hun huisje snel af moeten breken. D66 respecteert in het voorstel het bestaande contract, dat loopt tot mei 2033.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. Leen van Dipten
  Leen van Dipten zegt:

  Beste Jan, goede lezen is een kunst. Het contract loopt tot 2033. Daarna kan er verder gekeken worden. Heeft niets met onbetrouwbaar te maken. D66 respecteert de afspraken.

  Beantwoorden
  • Jan
   Jan zegt:

   Beste heer van Dipten. Na de komma lezen is ook een kunst en na 2033 staat de plaats van Tiny house op de nominatie te verdwijnen. En dat is de onbetrouwbaarheid van de politiek.

   Beantwoorden
   • Frans Jansen
    Frans Jansen zegt:

    Beste Jan,

    Er is een afspraak met de vereniging van de Tiny House gemaakt dat zij in afwachting van een nadere bestemming van dit voormalige voetbalveld er gebruik van mogen maken voor een periode va 10 jaar. Daarna gaat bekeken worden wat er moet gebeuren met deze grond. De bewoners weten dus van begin af aan dat het tijdelijke locatie is.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):