D66 wethouder en raadslid stappen op

DEN HELDER – De Helderse wethouder Chris de Koning en fractievoorzitter Jildau Meijer, beiden van D66, stappen per direct op. Dat meldt mediapartner Regio Noordkop. 

De Koning en Meijer stappen op na een motie van afkeuren tijdens de raadsvergadering van 19 december. Die motie draaide om de haven van Den Helder, waarover recent de gemeenteraad een belangrijk besluit over de financiën heeft goedgekeurd. 

Desondanks ontstond twijfel rondom de voortgang van het havendossier. “Ik ben van mening dat de toekomst van Den Helder altijd centraal moet staan in het besturen en politieke handelen en heb daarom besloten om ruimte te bieden voor een andere wethouder om mijn taak over te nemen”, verklaart De Koning zijn vertrek. 

Fractievoorzitter Meijer stapt op omdat ze de werkzaamheden voor de gemeenteraad niet meer zegt te kunnen combineren met haar studie.

(Foto: Regio Noordkop)

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
  • Joost Busse
   Joost Busse zegt:

   Liever vandaag dan morgen.
   Wat een ongequalifieerde dictatoriale onrealistische, racisme en stikstof roepende zwakzinnige zijn dat zeg !

 1. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Mooi ! Hoe minder D66 hoe beter voor Nederland !
  Kaag zal maar je voorbeeld zijn ! Hah. Ze zien de bui al hangen, bij de volgende verkiezing geen plucheplek meer !

Reacties zijn gesloten.