Cultuurplatform zet muziekles op de agenda

HOLLANDS KROON – Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) adviseert de gemeente om muzieklessen op scholen te faciliteren. 

Dat was het resultaat van een inventarisatie van het aanbod van muzieklessen door lokale muziekverenigingen aan basisscholen in de gemeente. 

De uitkomst is besproken tijdens een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van muziekverenigingen en van basisscholen en heeft geleid tot een unaniem advies.

Er wordt voorgesteld om jaarlijks op iedere school een 4-wekelijks muziekproject uit te voeren door docenten verbonden aan de muziekverenigingen. 

De scholen zorgen voor inroostering en beschikbare ruimtes, de verenigingen voor de instrumenten en organisatie.

De totale kosten voor een jaarlijks muziekproject zijn naar schatting € 27.000,- en eenmalige bijkomende kosten voor instrumenten € 3.600,-.  Dit bedrag zal door de gemeente betaald moeten worden.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: