Culinaire Drive-Thru doet Slot Schagen aan

SCHAGEN – Slot Hotel Schagen was zaterdag- en zondagmiddag onderdeel van de Culinaire Drive-Thru langs de Westfriese Omringdijk.

Zes toprestaurants sloegen de handen ineen voor deze drive-thru op sterrenniveau. Volgens initiator en eigenaar van restaurant Merlet in Schoorl, Martin van Bourgonje, was het een soort take-away concept op sterrenniveau.

In Slot Hotel Schagen reikte chef Wilco Berends van ‘De Nederlanden’ uit Vreeland zelf het daar gemaakte gerecht bestaande uit coquilles samen met zijn team uit aan de deelnemers. Ook kregen zij een glas wijn mee.

De deelnemers reden onder andere langs Slot Hotel Schagen en konden op het Slotplein het gerecht nuttigen.

De reis ging langs restaurant ’Lucas Rive*’ in Hoorn, Het Kerkje in Andijk in samenwerking met Stefan van Sprang van ‘Aan de Poel**’, Meijer’s in Medemblik, Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren in samenwerking met chef Ron Blaauw en Merlet in Schoorl met chef Jonathan Zandbergen.  

De 148 deelnemers genoten niet alleen van de verrukkelijke gerechten, maar ook van de route en het prachtige weer.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: