CPO Tuitjenhorn boos op gemeente

TUITJENHORN – De groep vaak jonge leden van het CPO in Tuitjenhorn is boos op de gemeente Schagen. Ambtenaren zijn amateurs en het college heeft onvoldoende regie. Dat meldt het Noordhollands Dagblad op basis van een brief van het CPO aan de gemeente. 

Het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) werd in 2020 opgericht na een oproep van de gemeente Schagen. Jongeren die zelf aan de slag wilden met de bouw van een woning aan de Bogtmanweg in Tuitjenhorn, konden zich bij de gemeente melden.

Tientallen jongeren hadden belangstelling. In 2023 zou de bouw starten. Totdat de provincie een beeldkwaliteitsplan afkeurde omdat het te laat was ingediend. Er moet een nieuw beeldkwaliteitsplan komen. De kosten worden doorberekend aan de toekomstige bewoners. Daarmee wordt het project mogelijk te duur waardoor het niet door kan gaan.

Het CPO voelt zich door de gemeente aan het lijntje gehouden en overweegt naar de rechter te stappen als het project wordt geschrapt. Tim van Brederode, voorzitter van het CPO Bogtmanweg, wil in overleg met wethouder Kruijer om te zoeken naar een oplossing.

 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):