Corona Update (tot en met 19 maart 2020)

REGIO – De maatregelen die het kabinet heeft genomen om het coronavirus te stoppen, hebben gevolgen voor veel evenementen, organisaties en bedrijven  in de regio.

Hieronder een overzicht van alle maatregelen tot en met donderdag 19 maart

– Alle activiteiten in Dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard zijn voorlopig afgelast. 

– Het evenement Ondernemend Warmenhhuizen, dat gepland stond voor 7 mei, is uitgesteld. Na de coronacrisis wordt een niuewe datum gekozen.

– In Oudesluis heeft Dorpsbelang [url|https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3765781/nieuws/hartverwarmende_actie_in_oudesluis.html|een actie|ext] op touw gezet om inwoners van het dorp te helpen.

– Het is topdrukte bij het Afvalbrengstation van HVC. Mensen die niet hoeven te werken naar flink opruimen. Zie ook [url|https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3765642/nieuws/topdrukte_bij_afvalscheidingsstation.html|Topdrukte bij afvalscheidingsstation|ext]. 

– De bloemendagen in Anna Paulowna van 18 tot en met 22 april worden vanwege het coronavirus afgelast. https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3765043/nieuws/bloemendagen_anna_paulowna_afgelast.html?page=1

– De Cabriodag van de Heeren van Scagen is afgelast. Zie ook [url|https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3764928/nieuws/geen_cabriodag_in_schagen.html|Geen Cabriodag in Schagen|ext]. 

– De Cultuurschuur in Wieringerwef sluit tot 6 april de deuren. Zie [url|https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3764629/nieuws/cultuurschuur_dicht_voor_het_publiek.html|Cultuurschuur dicht voor het publiek|ext].

– Kopgroep bibliotheken sluit alle vestigingen. Zie ook [url|https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3763960/nieuws/bibliotheken_voorlopig_dicht.html|Bibliotheken voorlopig dicht|ext].

– Alle scholen, sportclubs en horecagelegenheden gaan tot 6 april dicht om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat vertelde de ministers Slob en Bruins zondag in een persconferentie. Zie ook [url|https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3763662/nieuws/corona_scholen_en_horeca_tot_6_april_dicht_update.html|     overzicht Corona: Scholen en horeca tot 6 april dicht (Update)|int]

– Kinder Plus Dagcentrum De Gelukkige Dolfijntjes staakt alle BSO-Plus activiteiten en het logeren  tot 31 maart.

– Hans en Ratna hebben de Leuk restaurants in Den Helder en Schagen gesloten. “Met Pijn in ons hart en dikke tranen”, schrijven ze op [url|https://www.facebook.com/leuketenendrinken/|Facebook|ext]. 

– Het ROC Kop van Noord-Holland gaat de komende week dicht voor studenten. Zie ook [url|https://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3763639/nieuws/roc_gaat_minimaal_een_week_dicht.html|ROC gaat minimaal een week dicht|ext].

– Het bestuur van de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk heeft het Kroonconcert op zondag 22 maart van het Duo Mares afgelast. 

– Het Dorps Ontmoetings Punt (DOP) in Schagerbrug is voorlopig gesloten. Het DOP gaat weer open als het RIVM groen licht geeft.

– De open dag van roeivereniging De Kop op 21 maart wordt uitgesteld.

– De stichting Herdenkingsstenen Den Helder heeft besloten de informatiebijeenkomst voor bewoners en geïnteresseerden over de komst van de Gedenkplaats voor voormalig Joodse stadgenoten woensdag 18 maart niet door te laten gaan.

– Christiforuskerk en N.H. kerk op de Markt in Schagen zijn tot en met 31 maart gesloten.

– Café De Klimop in Sint Maarten is gesloten tot en met 31 maart waardoor ook het concert van Orkest De Toekomst op 29 maart niet doorgaat.

– Het optreden van de 3J’s (22 maart in Het Geveltje in Schagen) is afgelast.

– De buurtbussen 406 en 411 rijden tot en met 31 maart niet meer.

– Café Piet Pann in Schagen start maandag met het thuis brengen van de daghap. “Als jullie niet naar ons komen, komen wij wel naar jullie”, schrijft Piet Pann op Facebook. Bestellen kan via 0224-212385.

– Het concert van Micheline en Erwin in D’Moriaan zondag 15 maart in Warmenhuizen wordt verplaatst. De nieuwe datum is nog niet bekend.

– De Narcissenactie van handbalvereniging Schagen, die zaterdag 14 maart zou worden gehouden, gaat niet door. De narcissen zijn wel op de vaste adressen te koop: bij Smultaria in het Makado en bij Vomar Groeneweg.

– De dinsdag geopende Dorcas kringloopwinkel aan de Witte Paal in Schagen blijft voorlopig dicht.

– De Beursvloer van de Schager Uitdaging, die op 26 maart zou worden gehouden, is geannuleerd. 

– Alle ontmoetingsactiviteiten en voorlichtingsbijeenkomsten van Wonen
Plus Welzijn vervallen t/m 31 maart 2020.

– Zwembad De Wiel in Schagen is tot en met 31 maart gesloten.

– Restaurant ‘t Anker in Kolhorn gaat tot nader order dicht.

– Toneelvereniging Spot ’70 uit Warmenhuizen heeft haar jubileumvoorstelling ‘Vanaf Hier’ voorlopig uitgesteld. Meer info op [url|http://www.spot70.nl|www.spot70.nl|ext].

– De uitvoeringen van toneelvereniging Burgerbrug op 20 en 21 maart zijn afgelast. 

– Het bestuur van de Paasvee in Schagen heeft besloten de Paasvee van 1 april niet door te laten gaan. 

– Schagen United schrapt tot en met 31 maart alle activiteit op de club. Geen wedstrijden, geen trainingen, maar ook geen bijeenkomsten en/of vergaderingen. 

– De grote heropening van Bike Totaal Boersen en Van Slageren Keukens eind maart zouden doen is voorlopig uitgesteld.

– Zaal alpha in Schagen heeft de geplande feesten geannuleerd, waaronder het 123 feest van het Regius van donderdagavond en een groot bedrijfsfeest van Bejo Zaden van vrijdag. 

“Voor veel bedrijven is dit een harde klap”, vertelt Nico Gründmann van Alpha. Twee andere bedrijven van Gründmann, Piet Pann en Havanna, blijven wel open. 

Een deel van de activiteiten in Slot Schagen gaat niet door, waaronder een uitvoering van het Ouderenorkest.

– Alle voorstellingen in Theater De Vest in Alkmaar, de Kampanje in Den Helder, Cool in Heerhugowaard en het Scagon Theater in Schagen zijn tot 31 maart afgelast. 

– Wijkvereniging Groeneweg sluit de Groene Schakel tot 31 maart. Alle activiteiten zijn afgelast. Op 21 maart wordt wel oud papier opgehaald. 

– Alle trainingen en wedstrijden van gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo worden tot 31 maart stilgelegd. 

– Het Schager Zeemanskoor Onder Zeil stelt het concert dat zij op 28 maart zou geven in Onze Eigen Kroeg in Schagerbrug uit.

– Het biljarttoernooi dat zondag in ‘t Veld zou worden gehouden, is geannuleerd. 

– De Algemene Ledenvergadering van de ChristenUnie in Hollands Kroon, die vrijdagavond zou worden gehouden, gaat niet door. GroenLinks Hollands Kroon schrapt de fractievergadering van 17 maart. 

– OEK uit Schagerbrug heeft de voorstellingen voorlopig afgelast. 

– Het Het feest rondom het 100-jarig bestaan van de H. Wulframparochie in Waarland van zondag 22 maart is afgelast. 

– Bowling Schagen sluit ook haar deuren tot en met 31 maart. 

– De klaverjas, bingo en klassieke muziekmiddag van de SBOS zijn geannuleerd.

– KinePolis verkoopt per voorstelling maximaal 100 kaarten. De finale Wie is de Mol is uit het programma geschrapt. 

– Het optreden van Jan Kuhne in het kerkje van Schagerbrug (22 maart) komt te vervallen. 

– Kopgroep Bibliotheken schapt alle activiteiten en groepsbezoeken tot en met 31 maart.

– Het Clusius College (Schagen, Alkmaar, Heerhugowaard) schrapt de mbo-informatiemarkt op 25 maart. 

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: