Corona treft ook lokale omroepen

SCHAGEN – Het coronavirus treft ook de lokale omroepen, stelt brancheorganisatie NLPO. Het verslaan van de corona-ontwikkelingen vereist maximale inzet, terwijl de inkomsten door annulering van reclame vrijwel tot nul zijn gereduceerd. 

Volgens de NLPO bedraagt de schade door de noodmaatregelen voor de gezamenlijke lokale omroepen zo’n € 350.000,- per week.

NLPO-directeur Marc Visch vreest dat over twee maanden één op de vijf lokale omroepen in dermate grote financiële problemen verkeert dat zij de activiteiten moet staken.   

De coronacrisis komt bovenop de toch al slechte situatie van veel lokale omroepen. Het Commissariaat voor de Media waarschuwde onlangs voor het grote aantal lokale omroepen dat financiële zorgen heeft. 

Van de ruim 1 miljard euro die het Rijk jaarlijks tot zijn beschikking heeft voor de publieke media gaat 1 procent naar de lokale omroep. Daardoor beschikken ze nauwelijks over reserves.

SP-Tweede Kamerlid Kwint riep eerder deze week minister Slob op om lokale omroepen extra te ondersteunen in deze crisis. NLPO-directeur Visch: “Inmiddels toont de coronacrisis dat ons land de lokale omroepen nu harder nodig heeft dan ooit. Tegelijk betekent de crisis voor veel lokale omroepen mogelijk de nekslag. Dat zou heel zuur zijn.”

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):