Corona: Scholen en horeca tot 6 april dicht (Update)

REGIO – Alle scholen, sportclubs en horecagelegenheden gaan tot 6 april dicht om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat vertelde de ministers Slob en Bruins zondag in een persconferentie. 

Horecabedrijven moeten zondag om 18.00 uur de deuren al sluiten. Ook eerder genomen maatregelen worden tot 6 april verlengd.

“Het is wel bizar hard”, is de eerste reactie van Nico Gründmann. Hij besloot al eerder Zaal Alpha te sluiten, maar nu moeten ook Havana en Piet Pann op de Markt dicht. 

Gründmann hoopt dat er wel bezorgd mag worden. Ook vraagt hij zich af hoe het moet met Slothotel Schagen. 

Piet Hein de Boer, de voorzitter van de Stichting Evenementen Schagen, spreekt van een begrijpelijke beslissing. “Hopen op voldoende steunmaatregelen, anders regent het straks faillissementen”, vertelt De Boer. 

Het Regius College in Schagen, waar komende week tentamens zouden zijn, is ook op slot. 

“Leerkrachten mogen nog wel naar binnen”, vertelt directeur Anne Hoekstra. De leerkrachten zijn er onder andere om leerlingen op te kunnen vangen van ouders met ‘vitale beroepen’, zoals mensen in de zorg en de hulpverlening. 

Ook gaan de leerkrachten onderwijs op afstand voorbereiden. Hoekstra hoopt dat daarmee in de loop van de komende week kan worden gestart. 

Deze week zouden ook tentamens worden gehouden. Die gaan de eerste dagen van de nieuwe week in ieder geval niet door. Leerlingen die tentamens hadden, krijgen in de loop van de week te horen hoe de school dit oplost. 

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: