CONTROLES POLITIE GAAN DOOR

De snelheidscontroles van de politie Noord-Holland Noord gaan onverminderd door.

In het eerste kwartaal passeerden 666.524 automobilisten een radarcontrole. Door 4,3% van de automobilisten werd te snel gereden, dit resulteerde in 31.700 bekeuringen wegens overschrijding van de maximumsnelheid.

De controles vonden voor het overgrote deel plaats op de Provinciale wegen.

De controles vonden plaats op de N9 (Alkmaar – Den Helder) de N99 (Den Helder – Den Oever) de N302 en de N506 de beide Provinciale wegen van Enkhuizen naar Hoorn. Vanaf 1 maart wordt ook intensief gecontroleerd op de N242 (Alkmaar – Middenmeer).

Daar waar genoemde wegen afgesloten zijn in verband met onderhoud (de N9 en de N242) wordt ook gecontroleerd op de routes waarlangs het verkeer wordt omgeleid.

De controles worden gehouden in het kader van het meerjarige verkeersproject van de Politie Noord-Holland Noord. Daarbij wordt niet alleen gelet op snelheid maar ook op het rijden onder invloed, het rijden door rood, het gebruik van de autogordel en de helm.

Met de strenge aanpak verwacht de overheid in Nederland het aantal doden en gewonden in het verkeer drastisch terug te dringen.


Publicatiedatum: 22 april 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: