Containers arbeidsmigranten mogen blijven

‘T ZAND – Bloembollenbedrijf Van der Hulst in ‘t Zand mag van de bestuursrechter in Haarlem tien tijdelijke wooncontainers voor arbeidsmigranten deze zomer laten staan en in gebruik nemen. 

De woonunits staan er illegaal en de gemeente wilde een dwangsom opleggen. De rechter weegt het belang van het bedrijf zwaarder dan dat van de gemeente, zo blijkt uit de uitspraak.

Het bedrijf stapte vorige week naar de rechter nadat de gemeente een dwangsom had opgelegd. Volgens de advocaat van het bedrijf dreigt er een miljoenenstrop als de bollen deze zomer niet van het land kunnen worden gehaald. 

Het bedrijf mocht de containers van de gemeente neerzetten vanwege corona. Het ging destijds om een tijdelijke vergunning. Nu staan de woonunits er illegaal, maar Van der Hulst wil een permanente vergunning voor veertien wooncontainers. 

De gemeente ziet dat niet zitten op de plek die het bedrijf wil. Ook de overburen zien de wooncontainers liever zo snel mogelijk verdwijnen. Zij zeggen dat ze overlast hebben als de woonunits worden bewoond. De procedure daarover loopt nog.

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: