Contactberoepen vrezen nieuwe lockdown

SCHAGEN – Vrijdagavond geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een nieuwe persconferentie, waarin ze hoogstwaarschijnlijk  strengere maatregelen aankondigen. Ook de plannen voor een lockdown blijven niet uit. 

Kapster Carolina Bechtold van kapsalon Good Looking in Schagen ziet het somber in. “Ik verwacht dat we dicht moeten”, zegt Bechtold. 

Ook nagelstyliste Laura Schoonaard-Bastin van Gelakt by Lau verwacht dat ze haar onderneming de aankomende tijd weer moet sluiten. Dat doet haar wel wat vertelt ze emotioneel: “Stukje boosheid, onmacht, gevoel dat je met je rug tegen de muur staat.”

Dat corona een gemene ziekte kan zijn heeft ze vorige jaar zelf ook gemerkt toen ze op de ic in Groningen belandde nadat ze besmet raakte. 

Laura begrijpt dat er iets moet gebeuren om de zorg te ontlasten, toch denkt ze net als Carolina dat het sluiten van contactberoepen niet de oplossing is.

Jesler Bos in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: