Conductrice Priscilla wandelt tegen agressie

SCHAGEN – Hoofdconducteur en FNV-lid Priscilla van Barlingen is maandagochtend in Den Helder begonnen aan een ruim 500 kilometer lange wandeltocht. Ze loopt van station naar station om aandacht te vragen voor de toenemende agressie tegen treinpersoneel.

Vorig jaar werden er 1042 gevallen van agressie tegen spoorpersoneel gemeld, acht procent meer dan in 2022. Het was het derde jaar op rij dat het aantal meldingen steeg. Van Barlingen loopt daarom een halve kilometer voor elke keer dat een collega in 2023 is uitgescholden, bedreigd, bespuugd of geslagen.

Maandagochtend vroeg vertrok de hoofdconductrice vanaf station Den Helder Zuid, daarna was Anna Paulowna de volgende halteplaats. Rond 11.45 uur liep Priscilla langs station Schagen, een goed moment voor een lunchstop. Ze wil vandaag eindigen in Alkmaar. Maandagmiddag maakte ze bekend het traject Schagen-Heerhugowaard te moeten overslaan vanwege de hitte.

Over een kleine drie weken, op 14 juli finisht ze in haar standplaats Den Haag Centraal. Haar wandeltocht is te volgen via haar blog.

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
André Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met André? Stuur een mail naar andre.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):