Coalitiebesprekingen Schagen in volgende fase

SCHAGEN – De onderhandelingen, onder leiding van formateurs Sander Lensink van het CDA en Hans Kröger van JessLokaal, over de vorming van een coalitie binnen de gemeente Schagen bereiken een volgende fase. 

De onderhandelaars van het CDA, JessLokaal, Senioren Partij en PvdA hebben overeenstemming bereikt over een akkoord dat doorgerekend kan worden op financiële haalbaarheid, en besproken kan worden met de eigen achterban. 

Het coalitieakkoord is mogelijk niet het enige akkoord dat gesloten gaat worden. Met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Schagen gaat besproken worden of er naast een coalitieakkoord ook raadsakkoorden gaan komen.

Maandag 23 mei gaan de formateurs hierover in gesprek met alle fractievoorzitters. De vraag ligt dan voor of de gemeenteraad uiteindelijk de intentie zal uitspreken om te komen tot een raadsakkoord.

Volgens de huidige planning worden het coalitieakkoord en de intentie tot het opstellen van raadsakkoorden op dinsdag 14 juni tijdens een openbare raadsvergadering aangeboden aan de gemeenteraad. Die avond zouden ook de nieuwe wethouders kunnen worden geïnstalleerd.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. VN Ambassadeur Coby Verbek bc.
    VN Ambassadeur Coby Verbek bc. zegt:

    Schagen moet eerst eens haar eugen zaakjes in orde krijgen, college moet haar taken beter doen Ambtenaren zijn minder ambtenaar geworden. Kennis van maatwerk en Inclusie is niet aanwezig. VN Verdrag Handicap is sinds 2016 gerealiseerd maar de gemeente Schagen is nog 0 in geheel en ook de stad Schagen is 0 Inclusief De website van Schagen klopt ook nog steeds niet. Deze VN Verdrag Ambassadeur weet er meer van.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: