Clusius en ROC heten voortaan Vonk

SCHAGEN – Het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland gaan vanaf 1 augustus 2022 samen verder onder de naam ‘Vonk’.

De nieuwe naam is op 10 januari om 12.30 uur via www.vonkopleidingen.nl gepresenteerd. Op de vestigingen van de scholen werd de nieuwe naam op verschillende schermen getoond en konden medewerkers, studenten en leerlingen vanaf dat moment kennismaken met de nieuwe naam en logo van hun school.

De naam Vonk is tot stand gekomen op basis van de input van een vragenlijst die door een afvaardiging van leerlingen, studenten, ouders en medewerkers is ingevuld.

Met het nieuwe logo wordt beweging in beeld gebracht. Het staat voor de stap omhoog, de groei en de sprong die je kunt maken binnen de opleidingen.

Voor huidige studenten en leerlingen zal er niet veel veranderen. Het groene karakter van de vmbo-scholen blijft bestaan. De aansluiting van het vmbo op het mbo zal verder verbeteren doordat niet-groene keuzevakken en doorlopende leerlijnen worden aangeboden binnen Vonk.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Ro
  Ro zegt:

  Inderdaad een bedenkelijk besluit. Ik als leerling van het Clusius College sta eigenlijk buitenspel. Heb je straks een diploma van ?Vonk? Wie…? Vonk?
  Moet je uitleggen aan een werkgever dat je een vakopleiding hebt gevolgd, of aan het volgen bent bij het voormalig Clusius College. M.a.w. niemand in het bedrijfsleven kent ?Vonk? Let wel, ik als leerling moet dit nieuws ook uit de krant lezen!
  Ik mag echt hopen dat het logo van Clusius College prominent op mijn vakdiploma staat. Dat logo van ?Vonk? doet zeer aan mijn ogen en ik vind het bovendien foeilelijk en stuitend slecht!) Belangrijker, het zegt niets.
  Ik vind het zéér belangrijk om een diploma te ontvangen van een vakopleiding die bekend is bij het publiek en bekend is in de ’groen’sector.
  Leerling Clusius College Tuin, Park en Landschap.

 2. Maria
  Maria zegt:

  Wat een slecht nieuws. Veel gepraat over de menselijke maat maar scholen blijven fuseren tot steeds grotere instituten waarin menige leerling verdrinkt. Bovendien is het Clusius nog steeds een fijne school in vergelijking met andere scholen. Dit zal op den duur verdwijnen. Waarom hebben de ouders en leerlingen niet aan de bel getrokken om dit te voorkomen?

Reacties zijn gesloten.