Chopin Recital

WINKEL – Culturele Stichting Niedorp heeft de Engelse pianiste Angela Brownridge uitgenodigd zondag 17 januari om 20.00 uur een pianorecital te geven in de Lucaskerk aan de Dorpstraat in Winkel.

Sinds haar debuut op 12-jarige leeftijd in de Wigmore Hall in Londen heeft Angela Brownridge over de hele wereld geconcerteerd. Onlangs heeft ze een cd-project afgerond met de titel `De grote componisten` waarmee ze Liszt, Chopin en Schumann aanduidt.

In de vakpers wordt ze vergeleken met pianisten als Schnabel, Solomon, Cherkassky, Rachmaninoff en Bolet. Onder de hoede van haar leraar Maria Curcio ontwikkelde ze een allround speelstijl. Zo leerde ze alle nuances van het instrument tot in de puntjes beheersen.

Ze is een individualist die haar spel veerkracht en betovering geeft. In deze tijd waarin veel pianisten vaak meer op techniek dan op muzikaliteit worden beoordeeld is Angela’s soontane manier van spelen een verademing.

Voor de pauze speelt Angela drie walsen, twee polonaises en de 2e Ballade uit het uitgebreide oeuvre van Chopin. Na de pauze volgen de 3e Ballade en als sluitstuk de 2e Sonate met de Marché Funèbre.

Kaarten zijn voor € 10,- te koop bij Bloemhart in het Winkelcentrum van Niedorp en bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen. U kunt ook bellen naar 0224 – 54 21 19 of reserveren via de site www.culturelestichtingniedorp.nl.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):